2. Povestea “Joy Jars”

Ce reprezintǎ „Joy Jars” şi cum a ajuns în ţara noastrǎ.

„Joy Jars” – O idee pe cât de simplǎ pe atât de eficace. Un borcan plin ochi cu bucurie, inspirat de o fetiţǎ rǎpusǎ de cancer, al cǎrei crez era cǎ dragostea îndesatǎ într-un borcan, poate fi un remediu extraordinar (Jessie Rees şi ale sale „Joy Jars”) în lupta copiilor cu bolile necruţǎtoare (de ex.: cancerul). Mesajul „Joy Jars” este „NEGU” (Never Ever Give Up) – „NICIODATǍ NU TREBUIE SǍ RENUNŢI LA LUPTǍ”. Inspiraţi de activitatea lui Jessie, am adoptat conceptul.

Astfel, în luna februarie 2014, am dǎruit primele 25 de „Joy Jars” copiilor internaţi în secţia de Oncologie a Spitalului de Urgenţǎ pentru Copii M.S.Curie… am continuat de Paşte şi de Crǎciun. În total: 330 de „Joy Jars” donate.

Conceptul „Joy Jars” s-a potrivit de minune cu modul în care, la început de an, ne reorganizasem activitatea „oferirii de daruri copiilor spitalizaţi” (activitate susţinutǎ încǎ din anul 2009).  Mai concret, luasem decizia renunţǎrii la tradiţionalele pungi de cadouri puse timid lângǎ perna copilului spitalizat. În plus, mereu am susţinut ideile frumoase ce pot face copiii (bolnavi) mai fericiţi,…. şi, am crezut cǎ în numele binelui…ideile bune trebuie copiate (Pay it Forward).

 Cui se adreseazǎ Campania „Joy Jars”

Visul nostru: cât mai multor copii, care trec prin momente dificile, tratamente de duratǎ, operaţii grele…şi care, cu ajutorul darurilor noastre pot face faţǎ, mai uşor, traumelor provocate de spitalizǎri prelungite, intervenţii complicate sau tratamente  agresive.

În 2014, am reuşit sǎ ajungem, în saloanele copiilor internaţi la:

  • Spitalul M.S.CURIE (Secţiile: Oncologie, Cardiologie, Ortopedie Pediatricǎ, Chirurgie I şi II),
  • Centrul Naţional Medical de Recuperare Neuro-Psoho-Motorie “N.Robanescu”.

Dupǎ cum poate stiţi, în aceste douǎ spitale, suntem prezenţi zilnic şi încercǎm, cu ajutorul „super- voluntarilor”, sǎ desenǎm zâmbete pe feţele micilor pacienţi, sǎ spunem o vorbǎ bunǎ pǎrinţilor sau sǎ dǎm o clipǎ de rǎgaz personalului medical. Mai multe aici: https://www.facebook.com/Voluntarinspital.

 Când oferim „Joy Jars”:

ORICȂND… şi mai ales:

  • Când gǎsim un copilaş foarte foarte trist sau singur,
  • 15 februarie (Ziua Copilului Bolnav de Cancer),
  • Sfintele Paşti,
  • Crǎciun,
  • 1 Iunie (Ziua Internationalǎ a Copilului).

Anul acesta (2015), din lipsa fondurilor, nu am reuşit sǎ „vizitǎm” copiii în data de 15 februarie. Mai mult ca sigur, nu vom putea strânge fondurile necesare pentru a reedita campania, nici cu ocazia Sfintelor Paşti.

Însǎ, tragem mari speranţe cǎ, de Ziua Copilului (1 iunie 2015), vom reuşi sǎ continuǎm aceastǎ frumoasǎ iniţiativǎ.

Motto-ul nostru: „fapte bune mereu, nu doar ocazional”.

 Dacǎ ceea ce facem vi se pare interesant, de folos sau cel puţin „tentant”, vǎ invitǎm, cu drag, sǎ deveniţi personaje ale poveştii „Joy Jars” Romania !

 final 1

Advertisements

One thought on “2. Povestea “Joy Jars”

  1. Pingback: “Joy Jars Romania” | VOLUNTAR IN SPITAL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s